נגיסי חזה עוף בטמפורה מתפצפצים!

חקנם אוכל

נגיסי חזה עוף בטמפורה מתפצפצים!

זהו מתכון כיפי, קריספי ,מתפצפץ בפה ולא ממש מרזה….

תענוג אמיתי , פשוט תתעלמו לרגע מעניין הטיגון.

פעם ב….. זה אפשרי.

וזה מתכון ששווה את זה.

קחו בחשבון שהמתכון הזה במיטבו מיד אחרי הטיגון.

כמה שעות אחרי הקריספיות כבר לא אותו דבר.

כך שזה מתכון שמכינים ואוכלים במקום.

אם תעקבו אחרי ההוראות תקבלו מעטפת פריכה ונפוחה שתעטוף את חזה העוף

והילדים ( וגם המבוגרים..) יעופו על זה.

רכיבים:

הכמויות במתכון לפי כוס מידה של 250 מ"ל.

  • קילו חזה עוף חתוך לקוביות (לא קטנות.)
  • כחצי כוס קמח
  •  עוד כוס וחצי קמח
  • 3/4 כוס קורנפלור
  • שקית א. אפיה
  • 2 ביצים
  • כחצי כף מלח
  • רבע כפית פלפל
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • מעט שום גבישי
  • 2 כוסות סודה קרה.
  • שמן לטיגון.

אופן ההכנה:

  1. לשים בערה קטנה חצי כוס קמח.

לטבול בתוכה את קוביות החזה ולנער עודפים.

  • בקערה גדולה לשים כוס וחצי קמח, קורנפלור, א. אפיה, מלח, פלפל, ,פפריקה וגבישי שום.

לערבב היטב.

את הסודה הקרה נוסיף ברגע האחרון כדי שלא נאבד את האווריריות שהיא אמורה להוסיף לבלילה.

  • ולכן בשלב זה נחמם על האש סיר עם שמן עמוק. 
  • ורק אז להוסיף לקערה את הביצים והסודה ולערבב עד לקבלת בלילה סמיכה יותר מפנקייק.

( אם צריך אפשר להוסיף עוד כרבע כוס סודה.)

להכניס לקערה את קוביות החזה שטבלנו בקמח ולערבב.

בשלב זה השמן אמור להיות חם.

  • להתחיל לטגן בסבבים –(לא לדחוס בסיר.) עד להשחמה.

להוציא לרשת ולא לתבנית עם נייר סופג כדי שלא יספוג את השמן ויאבד את הקריספיות.

להגיש מיד לצד קטשופ וחרדל.

בתאבון

נעמי

שמואל בולבין
Rate author
חקנם
Add a comment