פרגיות ופטריות במרינדה עסיסית

חקנם אוכל

פרגיות ופטריות במרינדה עסיסית

כבר כמה שבתות שהכנתי רוטינה קבועה של עוף ואורז.

ביום שישי הרגשתי -זהו, גיוון, אבל דחוף!

בחיפוש במעמקי הפריזר שליתי מגש פרגיות.

יש, אוצר,  השבת מכינים פרגיות. 

גיוון אמרנו.

מהר מרינדה. להשרות. לחכות. לטגן ולאפות.

והריח…….והמראה….אחחח  ששבת כבר תיכנס.

מתכון מעט מושקע אבל שווה!

רכיבים :

כקילו פרגיות נקיות.

סלסלת פטריות שמפיניון או פורטובלו או שילוב של שתיהן- פרוסות.

2 בצלים חתוכים לחצאי פרוסות.

למרינדה :

  • חצי כפית שום כתוש
  • כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • חצי כפית פפריקה מתוקה/ מעושנת
  • רבע כפית תבלין גריל עוף
  • רבע כפית כורכום
  • 2 כף רוטב סויה
  • 2 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף סילאן
  • 5 כפות שמן זית /קנולה

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה גדולה את כל רכיבי המרינדה

מכניסים לקערה את הפרגיות ומערבבים טוב שכולן תצופנה ברוטב.

מכסים בנילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה עד לילה.

  • במחבת רחבה מטגנים את רצועות הבצל עד השחמה קלה

מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עד  השחמה כמה דקות.

מוציאים לצלחת.

  • מחממים תנור ל180 מעלות טורבו.
  • לאותה מחבת מוסיפים 2 כפות שמן וכשמתחמם מתחילים לטגן את הפרגיות כשלוש דקות מכל צד.

את הפרגיות המטוגנות מוציאים ומסדרים בתבנית גדולה.

  • לאחר שסיימנו לטגן את כל הפרגיות, לא שופכים את המרינדה אלא מכניסים אליה את תערובת הבצל והפטריות המוקפצים ומערבבים.

אם המרינדה נראית לנו סמיכה מדי בשלב זה, אפשר להוסיף אליה כחצי כוס מים פושרים ולערבב.

  • נפזר עם כף  מעל הפרגיות את המרינדה עם תערובת הפטריות והבצל.

את שאר הנוזלים נשפוך מעל.

  • נכסה בנייר כסף ונכניס לתנור לכחצי שעה עד 40 דקות עד שהפרגיות יהיו רכות .

אפשר בסוף להוציא את הנייר  ולאפות עוד כ5 דקות לא מכוסה להשחמה. ( לא חובה -אני דילגתי על השלב הזה))

בתאבון

נעמי

שמואל בולבין
Rate author
חקנם
Add a comment