מתכון לחמניות שומשום אווריריות במיוחד

חקנם אוכל

לחמניות שומשום אווריריות במיוחד

אין כמו ריח של לחמניות ביתיות שמתפשט בבית, פתאום מכל החדרים מתחילים להציץ ולבדוק

מה מתרחש שם במטבח…. האף בפעולה , הרגליים אחריו, הצצה בתנור ו….מתי זה מוכן???

מתכון פשוט וקל !

ואם תוסיפו ליד טחינה טובה, סלט ירקות טרי ואם ממש תתעלו על עצמכם גם חביתה חמימה-

ואוו ,איזו ארוחת ערב מפנקת!

אז מהר לקום, להכין בצק ,להניח אותו בצד לתפוח לו להנאתו ולהמשיך בענייניכם,

כשיגיע זמן ארוחת הערב -אתם תהיו מוכנים! ועוד איך מוכנים!

בהצלחה.

רכיבים :

  • 1 קילו קמח
  • 2 כף שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • 450  מ"ל מים /3 כוסות חד פעמי קר.
  • לטבילה -150-200 גר' שומשום.

אופן ההכנה :

בקערת מיקסר לערבב – קמח, שמרים, סוכר .

להוסיף מים וללוש כשתי דקות

להוסיף שמן ומלח. ולהמשיך ללוש עוד כ8 דקות.

לבדוק תוך כדי שהבצק רך אך לא דביק. אם צריך ניתן להוסיף עוד מעט מים בהדרגה עד שתגיעו למרקם הנכון.

להתפיח כשעה.

להדליק תנור על 180 מעלות טורבו.

להכין צלחת שטוחה עם מים וצלחת נוספת עם שומשום.

לחלק את הבצק ל 20 חתיכות.

כל חלק לרדד למלבן ברוחב כ12 ס"מ, ולגלגל לרולדה.

ואז לטבול בצלחת המים ומשם מיד לצלחת השומשום .

ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

להניח בצד להתפחה של 15 דקות.

ולהכניס לתנור החם.

לאפות עד שמשחים קלות.

נשמר מצוין בהקפאה בשקית אטומה.

בתאבון נעמי

שמואל בולבין
Rate author
חקנם
Add a comment