עוגת שיש הכי טעימה בעולם

בעלי חובב עוגות פשוטות ולא מתוקות מדי.
כשבא לי לפנק אותו אני מכינה את העוגה הזו.
עוגה רכה, לחה ותפוחה.
לא מתוקה מדי, לא מפונפנת מדי.
פשוט עוגה מעולה ליד הקפה.
תכלס, בסוף כולם באים לטעום, מחליטים כי טוב ובודקים שוב ליתר ביטחון… ואני צריכה לשמור שישאר לו קצת… בכל אופן – לכבודו הכנתי.
ממליצה מאד!
רכיבים
- 6 ביצים
- כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/2 כוס מיץ תפוזים/מים
- 1/2 כוס שמן
- 1 3/4 כוס קמח
- 1 שקית א.אפיה
לתערובת השוקולד
- 100 ג' שוקולד
- 1/4 כוס קקאו
- 1/3 כוס סוכר
- 1/3 כוס שמן
- 1/3 כוס מים
אופן ההכנה
- 1.לחמם תנור על 170 מעלות חום עליון תחתון.
- 2. להכין שתי קערות -באחת לשים חלבונים, בשניה חלמונים.
- 3. להקציף עם מקצף ידני את החלבונים וכשמעט מקציף להוסיף בהדרגה חצי כוס סוכר עד לקצף יציב אך לא נוקשה מדי.
- 4. להוסיף לחלמונים – חצי כוס סוכר ולהקציף עם המקצף מעטומיד להוסיף סוכר וניל
- שמן ומיץ תפוזים ,לערבב להוסיף לזה קמח וא. אפיה לערבב, אפשר עם המקצף על מהירות נמוכה.
- חצי כוס סוכר ולהקציף עם המקצף מעט
- ומיד להוסיף סוכר וניל, שמן ומיץ תפוזים ,לערבב
- להוסיף לזה קמח וא. אפיה לערבב, אפשר עם המקצף על מהירות נמוכה.
- 5. לשלב את שתי התערובות בכמה שלבים ע"י קיפול עדין.
- 6. להמיס במיקרו את השוקולד בפולסים של 30 שניות
- ולזה להוסיף קקאו, סוכר, שמן ומים. ולערבב לתערובת חלקה.
- לזה להוסיף שליש מתערובת העוגה ולקפל בעדינות.
- הרכבת העוגה

לשמן תבנית עגולה או כמה פסי אנגלישקייק.
לשפוך לתבנית עד כשליש מגובה התבנית, מהתערובת הלבנה.
על זה לפזר עם כף מהתערובת החומה.
ושוב שליש לבנה ושוב תערובת חומה.
להגיע לשני שליש גובה התבנית.
ואז עם שיפוד או סכין ליצור שמיניות בתערובת ע"מ ליצור את דוגמת השיש.
8. לאפות בתנור על חום עליון תחתון ( לא טורבו) 170 מעלות כ-15-10 דקות עד שהעוגה מתקבעת,
ואז להנמיך ל150 ולאפות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח עם פרורים רכים ( לא רטוב).
לחכות שיצטנן מעט ופזר מעל א. סוכר.

בתאבון
נעמי